A védőoltások szükségességének alapelmélete végleg összeomlott!


Míg az orvosi, gyógyszerészeti és a védőoltás gyártó iparágak el vannak foglalva új oltóanyagok előállitásával, egy új tanulmány az Immunity folyóiratban teljesen dekonstruálja az eddigi oltási elméletet. Kiderül belőle ugyanis, hogy a szervezet természetes  immunrendszerének, ami mind veleszületett és adaptív tényezőkből áll, nincs szüksége ellenanyag-termelő vakcinákra.
Az elmélet a védőoltások mögött az, hogy az oltás fertőzést mimikálva ösztönzi a test B-sejteinek müködését. Ez egyike a fehérvérsejtek két fő tipusának, amelyek ellenanyagokat termelnek az adaptív immunrendszer részeként. Sokan úgy gondolják, hogy ezek az oltóanyag által indukált antitestek, amelyek egyébként részei az adaptív immunrendszernek, megtanítják a test immunrendszerét arra, hogy hogyan reagáljon a közvetlen fertőzésre mielőtt a test igazán megfertőződne.
Azonban az új kutatás rávilágít arra a tényre, hogy a veleszületett immunitás fontos szerepet játszik a fertőzések elleni küzdelemben és talán sokkal fontosabb is mint az adaptív immunitás. A tesztekben az adaptív immunrendszer oltással szerzett antitestjei azt mutatták, hogy a fertőzésekkel szemben saját maguk nem tudják felvenni a harcot, amely következtében lényegében értelmét veszti az az elmélet, miszerint az oltóanyag által indukált antitestek szolgálnak jogos funkciót a fertőzéssel szembeni küzdelemben.
“Az eredmények ellentmondanak a jelenlegi nézetnek, miszerint az ellenanyag feltétlenül szükséges a virus legyőzéséhez, mint például a hólyagos szájgyulladás fertőzés esetében” – mondta Dr. H. von Andrian Uldrich a Harvard Medical School kutatója. ”Fontos lesz tovább boncolgatni az antitestek és az interferonok szerepét hasonló, az idegrendszert megtámadó vírusok, mint a veszettség, a West-Nile vírus és agyvelőgyulladást okozó virusok elleni küzdelemben.
Amint azt Dr. Russell Blaylock egy interjúban elmondta, a vakcinák nem csak nem működnek, ám valójában károsítják a szervezet veleszületett immunitását. Ahelyett, hogy megtanítanák a szervezetet arra, hogy hogyan reagáljanak a fertőzésekkel szemben, az oltóanyagok valóban gátolják az immunrendszer azon képességét, hogy TH2 típusú citokineket állitson elő és ezáltal visszaszorítsa a celluláris immunitást, amely a test természetes védekező mechanizmusa lenne halálos vírusok és baktériumok ellen.
A mítoszt miszerint a védőoltások valamiféle jogos orvosi célra szolgálnának, már áttörte a tudomány.
Forrás:
http://www.niaid.nih.gov

Pegapost