Lassú gyilkos a glutén


Egy kedves olvasóm személyes tapasztalata az alábbi cikk előtt. Több, mint érdekes! Hat hónap gluténmentes táplálkozás megszüntette a 205/110 értékű vérnyomást, ami így jelenleg 120/80! Megjegyzem az első hét napi diétája vérnyomás csökkentő zöldségekkel kezdődött. Ezzel együtt azonnal befejezte az orvosa által beállított négy féle vérnyomás csökkentő szedését. A gyógyszer tájékoztatóban lévő „ezt a gyógyszert az élete végéig szednie kell” utasítás ellenére saját elhatározásból. A vércukor szintje a normálisra visszaállt és 15 kilót fogyott! 


Nem ment el az orvos által javasolt béltükrözésre sem, mert a jobb oldali bordaív alatt érződő fájdalmas nyomásérzés teljesen megszűnt, ugyanúgy ahogyan az emésztési zavarok és az állandó elviselhetetlen puffadás is. Ma teljesen gyógyszer mentesen él és jobban érzi magát, mint élete során azt megelőzően bármikor! Egy természetgyógyász tanácsára hallgatva, nem hagyta figyelmen kívül a candida egyensúly felborulásának lehetőségét, amire mellesleg sok tünet is utalt. Ennek köszönhetően elmúltak a hasi puffadási tünetek és a láb körmökön lévő gombás köröm betegség is teljesen kezd eltűnni fél évvel a diéta megkezdése után. 

Tehát gyógyszer nélkül és gluténmentes étkezéssel sikerült kigyógyulni több betegségből is! 

Lássuk mit mond a tudomány:


Az 1920-as években, az amerikai kormány megállapította, hogy a fehér liszttel etetett állatok súlyos neurológiai betegségeket kapnak és elpusztulnak. A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában található a keményítővel együtt. Ahelyett, hogy betiltották volna, az FDA bejelentette, hogy a legtöbb fehér lisztes terméket innentől “dúsítják” vassal és néhány vitaminnal, hogy “orvosolják” a problémát. Sajnos, ez a döntés egy még alattomosabb helyzetet segített létrehozni, amely cukorbetegséghez, szívbetegségekhez és rákhoz vezet emberek milliói számára.

A gluténérzékenység egyre járványossá válik. A gluténérzékenység nem betegség. Sikértartalmú termékek fogyasztása váltja ki. Az egyetlen módja, hogy az emberek elkerüljék annak szövődményeit az az, hogy kiiktatják étrendjükből a gluténtartalmú ételeket.

Harmincöt betegséget ismerünk, a New England Journal of Medicine legújabb tanulmánya szerint, amelyet a glutén fogyasztása okozhat. Néhány ezek közül a tünetek közül: arthritis, ADHD, depresszió, szorongás, IBS, lupus, gyakori fejfájás, fáradtság, ekcéma, izomkoordináció elvesztése, csontritkulás, legyengült immunrendszer, gombás fertőzések elburjánzása, szervgyulladás, fogyás / testtömeg-növekedés és alultápláltság.

A gluténérzékenység növeli az 1. típusú cukorbetegség, az elhízás, a gyomor-bél daganatok, az agyi rendellenességek, az autizmus és a pajzsmirigy betegségek kockázatát!

Ördögi kör


A glutént szándékosan adják hozzá egyes termékekhez, mert növeli az éhségérzetet, igy az ember többet fogyaszt abból. (Növeli a ghrelin mennyiségét az emésztőcsatornában.) A glutén megzavarja a leptin termelődését is. A leptin mennyisége mondja meg az agynak, hogy a gyomor tele van és ideje zsírt lebontani. A leptin normalizálja a gerincvelő fájdalomérzetét is.

A gluténérzékenység gyulladást okoz, ami károsítja a test szöveteiben létrejövő autoimmun választ, amelynek eredményeképp az immunrendszer végül a szervezet saját sejtjeit támadja meg.

A C-reaktív fehérje mennyisége emelkedik, válaszul a gyulladásra, a koleszterinszint nő, és kalcium kezd lerakódni az artériák falán, a vérnyomás pedig mindez okán emelkedik.

A cukor nem lehet egyedül a rákos sejtek üzemanyaga. A glutén és a glutamin nevű aminosav kritikus szerepet játszanak a rák kialakulásának folyamatában.

A sikér olyan excitotoxin, amely irritálja, károsítja és megölheti az agysejteket. Egy 2006-os tanulmányban 131 ADHD-ben (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban) szenvedő gyermek táplálkozásából eltávolitották a sikért, és mind a 131 gyermek állapotában jelentős javulás volt megfigyelhető.

A University of California kutatói gluténérzékeny embereket 10 napra paleo diétára fogtak. A diéta eredményeként vérnyomásuk csökkent a vér inzulin szintjével együtt, a vérben lévő jó koleszterin értéke emelkedett, a rossz koleszterin szintje pedig süllyedt- mindössze 10 nap alatt!


A glutén fogyasztását csontsűrűség problémákkal (csontritkulás), fibromialgiával, autizmussal, depresszióval hozzák összefüggésbe a kutatók.

Más megoldás nincs, csak egyszerűen el kell hagynunk étrendünkből a glutént!

Forrás: 
Lawrence Wilson, MD. sl: The Center for Development, 2011.Dr. William Davis megdöbbentő felfedezése. 

Az orvos 2. típusú cukorbetegséget kapott, amely betegség végül vaksághoz, amputációkhoz és halálhoz vezethet. Tudta, hogy a 2-es típusú diabeteszes kezelések közül egyik sem gyógyítja meg a betegséget, csak a tüneteket kezeli. Még a szigorú diéták is, amit gyakran ajánlanak az orvosok és a kórházi dietetikusok messze elmaradnak a céltól: a betegség hatékony megállításától. Dr. Davis, a kardiológus, aki saját cukorbetegségét gyógyította meg. Davis hitte, hogy a betegség visszafordítható és kiterjedt kutatást kezdett, hogy felfedezze a megoldást.

Megtalálta a választ: a búzában!

A búza elősegíti a rák, a cukorbetegség, és az elhízás kialakulását!

A régi közmondás, “mindent csak mértékkel”, igaz. De a modern ember ezt elfelejtette.
A kérdésekre a válasz a búza túlzott fogyasztásában lehet, ami benne van nyilvánvaló élelmiszerekben, mint a kenyér, gabonafélék és tészták, de gyakran sok csomagolt élelmiszer rejtett összetevője is lehet.

A túl sok búzát tartalmazó tészta is veszélyes lehet!

A búza egyik összetevője drasztikusan megemeli a vércukorszintet. Évtizedes állandó bevitele általában károsítja a máj funkcióját. Ettől az túlterhelt lesz és folyamatosan azon fog dolgozni, hogy kiegyensúlyozza a hirtelen emelkedő vércukorszinteket. Ez egyenes út a 2. típusú cukorbetegséghez.

A rejtett összetevő: az amilopektin A
Rejtett időbomba: az amilopektin A
Ez egy komplex, gyorsan asszimilálódó szénhidrát.

Két szelet kenyér elfogyasztása egyenlő = 6 teáskanál cukorral!
Davis szerint, két szelet teljes kiőrlésű kenyér 6 teáskanálnyi cukor elfogyasztásával egyenértékű. A vércukorszint jobban megemelkedik, mint egy tábla csoki elfogyasztása után.

A búza, jelentős veszélyek forrása!

Azon kívül, hogy gyomorégést válthat ki és megzavarhatja az egész emésztőrendszer működését. Túl sok búza, hatással van a koleszterinszintre. Ösztönözi a női nemi hormonok termelődését, miközben csökkenti a tesztoszteron mennyiségét. Ez pedig a férfiaknak rossz hír, mert a búza hatékonyan nőiesíti őket. Megnövekszik tőle a has, a szívre ülő zsírtartalom pedig szívrohamhoz vezet. A gabona lektineket is tartalmaz, ami tulajdonképp egy mérgező anyag, amely károsítja a vékonybeleket. Megzavarhatja az agy neurotranszmitter termelését (mint például a szerotonin) és depressziót, dührohamot vagy akut szorongást eredményez.

Talán nem is kérdés, hogy lassú öngyilkosság lenne a kenyérevés…(?)

Pegapost