Fertőzött vakcinákkal oltottak!


Majdnem két évig oltottak a fertőzött vakcinákkal mielőtt bevonták!

20 országban kerültek bevonásra GSK Infanrix vakcinái. Az oltóanyaggyártó multi Magyarország legnagyobb beszállítója a kötelező "védőoltások" terén. Nincs válasz, hogy miért csak közel 2 év elteltével hívták vissza a fertõzött vakcinákat - amikorra a többségük már fel lett használva…
Magyarországon néma csend van, egyetlen mondat sem hangzott el az ügyről, csupán lecserélték a 2, 3, 4, 18 hónapos és 6 éves korban adandó vakcinákat egy másikra. A miértről még az orvosokat sem tájékoztatták. Írásos érdeklődésünkre az ÁNTSZ főigazgatósága nem reagált.


A 20 ország által elismert visszahívás oka a közlemény szerint egy baktérium, mely jellemzően élelmiszerekben fordul elő, s emésztőrendszeri, gasztrointestinális fertőzést okoz. Valóban át lehet vészelni maradandó károsodás nélkül a bacillus cereussal fertőzött étel fogyasztását, csakhogy cinkosan elhallgatják azt a tényt, hogy az oltóanyagokat nem megetetni szokták gyermekeinkkel, hanem beléjük döfik… A testbe injektált cereus baktérium pedig akár halált is okozhat! Hashártyagyulladást, nekrotizáló fascitist, szepszist, agyhártyagyulladást, agyödémát, periodontitost, szivbelhártyagyulladást, osteomielitist, tüdőgyulladást, panophthalmitist, keratitist, endophthalmitist képes előidézni.

Bár a gyártó szerint nem voltak fertőzöttek a vakcinák, csupán biztonsági okokból hívták vissza őket - mármint amit a készletből még nem injektáltak csecsemők testébe... Értjük, ugye? A vakcina állítólag teljesen megbízható, tutira nincs benne szennyeződés, de azért küldjék vissza a készletek maradékait Ausztráliából, Németországból, Szlovákiából stb. - csak úgy. A szülők legyenek nyugodtak, biztosan nem okozhatott kárt a bevont vakcina azoknak, akiket beoltottak vele, de különös, hogy ezt a megmagyarázatlan visszahívást a legsürgősebb, I. fokú riasztással, munkaszüneti napon adták ki. Ez a fokozat abban az esetben használatos, ha életveszélyes terméket kell visszahívni...

A Szlovák Gyógyszerellenőrző Intézet/Hivatal (ŠÚKL) elrendelte az Infanrix Hexa elnevezésű hexa vakcinát/oltóanyagot mikrobiális szennyezettség miatt. A Szlovák Gyógyszerellenőrző Intézet/Hivatal (ŠÚKL) október elején elrendelte az Infarix Hexa (gyártó: GlaxoSmithKline), gyártási számú A21CB191B vakcina visszavonását, mellyel Szlovákiában kötelezően oltják a gyerekeket a 3, 5 és 11 hónapos korban, azzal az indoklással, hogy: "Minőségellenőrzés közben megállapították a gyártókörnyezet potenciális mikrobiális szennyeződését, de maga a termék nincs mikrobilálisan szennyezve." Tekintettel arra, hogy a gyógyszertárakból és az egészségügyi szolgáltatóktól (gyermekorvosoktól) való visszavonásról szóló határozat I. fokozatú sürgősségű ("Olyan fogyatékosság, mely potenciálisan életveszélyt vagy súlyos egészségkárosodást jelent. A határozat azonnal végrehajtandó!"), joggal vonhatjuk kétségbe azt az állítást, mely szerint az oltóanyag nem volt mikrobiálisan szennyezve...

Sajnos a határozatban nincsenek feltüntetve közelebbi információk (konkrétan mivel volt fertőzve/szennyezve a gyártókörnyezet), de a nemrégiben végzett minőségellenőrzés alapján, melyet a konkurens oltóanyaggyártó Sanofi Pasteur termelő üzemében végeztek, feltételezhetjük, hogy vagy a gyermekbénulás vírusának nem megfelelő inaktivációjáról vagy nem megfelelő fertőtlenítésről lehet szó, melynek célja a bakteriális szennyeződés megakadályozása lenne. Az oka legyen ez vagy az, ez a határozat szemmel láthatóan ellentmondó. Abban az esetben, ha az oltóanyag nem volt szennyezve (amit állít a határozat), akkor nincs ok a visszahívásra, pláne nem azonnal (I. fokozatú sürgősség). Hasonló határozatot adott ki a Cseh Gyógyszerellenőrző Intézet/Hivatal (SÚKL), melyet azonban már valamivel logikusabban fogalmaztak meg: "A gyógyszerhatású készítményt minőséghiányosság miatt vonunk vissza: potenciális mikrobiális szennyezettség veszélye." Nem tartalmaz megnyugtatást, hogy maga az oltóanyag nem volt szennyezve, hanem pontosan ezzel ellentétben, azt állítja, hogy az említett gyártási számú oltóanyag szennyezve lehet, ezért vonják vissza. A határozat sürgősségét az a tény is tanúsítja, hogy Csehországban és Szlovákiában is egyaránt szombaton - azaz nem munkanapon tették közzé.


Kiegészítve 2012. október 8-án:

Néhány olvasónk arra volt kíváncsi, hogy mennyi oltóanyagot adtak be az említett gyártószámú vakcinából. Erre a kérdésre a választ csak a cseh és a szlovák oltóanyag forgalmazók tudják. Mindenesetre, ha az oltóanyag expirációja (felhasználhatósága) 2014 januárja, valamint az aktuális mellékelt tájékoztató alapján (6.3 fejezet) a felhasználhatóság 3 év, a vakcinát 2011 januárjában gyártották, tehát több mint másfél éve. Ez azt jelenti, hogy elvileg egy és háromnegyed éve lehet oltani vele, a gyakorlatban ez az idő azonban valamivel kevesebb, mert valamennyi időbe kerül a behozatal, papírmunka és szintén egy ideig "savanyszik" még a forgalmazó raktárában. Mivel relatíve hosszú idő telt már el a gyártástól (az expirációs időnek több, mint a fele), valószínű, hogy ennek a gyártószámú oltóanyagnak már a nagy részét felhasználták. A valós számokat azonban csak a forgalmazó ismeri.

13.10.2012 14:03 Franciaországban is visszavonták az Infanrix Hexát, valamint az Infanrix Poliot, az Infanrix IPV+Hibet.

Magyarországon is ez utóbbi volt használatos kötelező csecsemőoltások gyanánt!!! Az ÁNTSZ hallgat, kérdésekre nem válaszol... Miért is tartjuk őket, miniszter úr????

Források:


Infanrix Tetra Quinta Hexa, poudre et suspension pour suspension injectable en seringue préremplie.
ansm.sante.fr
En accord avec l'ANSM, le Laboratoire GlaxoSmithKline procede, par mesure de précaution, au rappel de lots d'InfanrixTetra, Infanrix Quinta et Infanrix Hexa indiqués ci-dessous.