Japán gyártású finom tápláló hússzeletek emberi székletből


Úgy gondolom tévedés volt azt feltételezni, hogy az aszályos időjárás miatt nem lesz mit enni. Sajnos ez nem így van, mert emberi ürülékből mennyei húsételeket lehet előállítani. Mennyi időt kell ahhoz várni, hogy közvetlenül nekünk, embereknek is ürüléket akarjanak felszolgálni? Nem kell várni, mert maholnap akár tálalhatják és fogyaszthatjuk hús gyanánt anélkül, hogy erről tudomásunk lenne. Tehát ez a nap közelebb van, mint sokan gondolnák. Japánban már dolgoznak azon az eljáráson, aminek segítségével „húst” lehet előállítani az emberi ürülékből.

Érthető, ha ez sokak számára hihetetlen. A DailyTech.com a következőket írta:

A Tokiói Szennyvízszolgáltató 13 millió ember szennyvízéről gondoskodik egy 2200 négyzetkilométeres területen. A cég egy különleges problémával kereste meg Mitsuyuki Ikedát, az Okayama Laboratórium kutatóját: túl sok „szennyvíz üledék” (közérthetőbben fogalmazva emberi ürülék) gyűlik össze náluk.
Tudvalevő, hogy az emberi ürülék nagyon sok baktériumnak szolgál táptalajként, így Ikeda úr szokatlan megoldással állt elő: gyártsanak ételt az ürülékből. (Lásd az erről készült videót: ITT)

A folyamat első fázisában megfőzik az anyagot, hogy a baktériumok elpusztuljanak, majd különböző technológiákkal kinyerik a belőlük származó fehérjét. Íz javítóként szójafehérjét adnak a keverékhez, ami ezt követően egy „reakció erősítőn” megy át (ami valamiféle kémiai reaktor lehet), ahol a hús szerkezetét utánzó állagot kap, majd végül egy „robbantón” sajtolják át.

Az ízletes „hússzelet” végül kap egy kis piros ételfestéket, hogy színe bizalomgerjesztőbb legyen. Ikeda úr szerint az első kóstolók alapján a legtöbb ember a marhahúshoz hasonlónak mondta a terméket.

Kinek jött meg az étvágya, ilyen steakhez vagy hamburgerhez? 

Forrás: DailyTech.com