Újabb joghézag a „devizahiteleknél”!Újabb joghézagot találtak az ügyvédek a devizahiteleknél. Az értékállandóság, amit perre visznek. A lényeg az, hogy a devizahitelek azok valójában mind forinthitelek (ezt már mindenki tudja), csak devizában vannak nyilvántartva.

Itt azt kifogásolják a jogászok, hogy az árfolyamtöbblet nem az adósok vesztesége, hanem az adósok nyeresége, tehát így a bank tartozik az ügyfélnek, mivel a törvény kimondja az értékállandóságot a szerződéseknél. Így a CHF-ben nyilvántartott hiteleknél az összes tartozásnak nem nőni kellett volna, hanem csökkenni. Mivel ha CHF-ben van nyilvántartva a szerződés, akkor a mai árfolyamon nem lehet több CHF tartozás, mert akkor az értékállandóság már eleve megdőlt, így ennek az összegnek csökkenni kellett volna nem pedig nőni.

Laptop © powered by arukereso.hu
Továbbá a bankok adnak - vesznek a tőzsdén, tehát mások adósságával (derivatívákkal) kereskednek és gyakorlatilag devizahiteleket adnak - vesznek, (a bankok miatt lett a derivatíva válság) és a mások nyomorán keletkező nyereséget is lenyelik folyamatosan és büntetlenül.


Indulnak az újabb próbaperek. Bízunk benne, hogy sok bank bukik ezen a jogsértésen is…

Ajánlott cikk: 

HVS