"A kockázat mindvégig az adósé" ?

Gyalázat Magyarországon

Olvasom a mai Magyar Nemzet címlapján a Kúria iránymutatását. A cikk címe: „A kockázat mindvégig az adósé”, majd rögtön így folytatják:  „A hitel bedőlése után, a végrehajtási eljárás alatt sem mentesülnek a devizakölcsön-felvevők az árfolyamváltozás kockázata alól –ez derül ki abból az ajánlásokat megfogalmazó körlevélből, amelyet a közelmúltban adott ki a Kúria az ország törvényszékei számára.”

Nos vegyük sorjában, először is meg kellene állapítani, hogy ki mond igazat és ki hazudik. 2013. január 15-én a Kúria tárgyaláson, ha nem vitetnek el kommandósokkal, mint tették azt Borbély Józseffel, akkor lesz alkalma a tisztelt Kúriának átértékelni óriási tévedését. Továbbá a jelenlegi ajánlás tartalmát illetően is lenne néhány kérdésem, ugyanis részt vettem az erről szóló konferencián és ott további 63 jelenlévő személy füle hallatára elmondták, hogy a devizában nyilvántartott hitelek problémakörét nem érinthették, mivel az nem volt kiadva feladatul. Viszont a sajtó úgy tálalta a munkacsoport létrehozását, mint akik ezt a problémakört hivatottak kezelni, a Kúria viszont nekünk mást állított, és most utólag ismét úgy van beállítva, mintha mégis a devizaügyekben foglalna állást a Kúria. Most akkor ki HAZUDIK?

Másik cikk ugyancsak a Magyar Nemzetben, hogy Mohácsi Viktória a CBC kanadai állami televízió riportfilmjében beszélt arról, hogy a romagyilkosságok iratai azért lettek titkosítva 80 évre, hogy ne derüljön ki, hogy állami tisztségviselőknek és politikai vonulatoknak is közük lehetett a gyilkosságokhoz.

Rohamosan fogy az idő arra nézve, hogy jogkövető magatartást folytatva meddig lehet és kell még bohóckodni. Jogkövető magatartással csak jogállamban lehet eredményeket elérni, de egyre több jel mutat arra, hogy az állam maga tért le a jogkövető útról,  és ha ez így van, akkor elkerülhetetlen lesz a tetemre hívás.

Január 15-e vízválasztó nap lesz. Kérek mindenkit, aki teheti, vegyen részt a tárgyaláson.

Gyula, 2012. december 14.

Kásler Árpád