Karácsonyi ízlésterror azaz dögunalom

Karácsony másodnapja van, a töltött káposzta még nem fogyott el, néhány rokon még mindig befuthat, a betörők már több ízben is reszkettek, Bud Spencer pedig rendet tett, ahogy azt kell. A tévéből és rádióból áradó karácsonyi dalok közül azonban már akad néhány, ami a könyökünkön jön ki. 

Összeállítottuk a leggiccsesebb, legelcsépeltebb számokat.
A közutálatnak örvendő Justin Bieber Mistletoe című dalát már 139 millióan tekintették meg a YouTube-on, érthetetlen módon. Csillogó-villogó klip, szegény kisgyerek meg fel sem öltözött rendesen, pedig esik az ezüst színű hó.Mariah Carey hangja többet ugrál, mint a Fradi-tábor, az épp ezért népszerű énekesnő All I Want For Christmas Is You című száma témája miatt azonban kétszeresen is giccses.


Igazi klasszikus a Wham! Last Chrismas című száma, melynek klippje hangulatában egyszerre idéz egy melegbárt (buzitanyát) és egy óvodát.


Az alábbi dal nem elcsépelt, az összeállítás elkészítése során véletlenül akadtunk rá, a giccsfaktor azonban elérte a maximumot, így joggal került listánkba. (a szarnak is vannak fokozatai)Wolf Kati, Szekeres Adrien, Pély Barna, Roy - a névsor már akkor is garantálná a nyálasságot, ha a téma a tömegverekedés lenne, ám az a karácsony. Íme az eredmény. (fogzáskönnyítő az csökkenti a nyálfolyást...)


Az általános iskola hetedik osztálya kis színes gyertyákkal a kezében, félig hamisan, ám szívet melengető gyerekhangon énekli a dalt, de csak harmadik lesz a vetélkedőn - leginkább ebben a kontextusban lehet elképzelni a TNT - Fehér karácsony című dalát.(tovább már ha akarnánk sem lehetne fokozni!)


A T-Mobile idei reklámja már elsőre is iszonyatos volt, századszor hallva azonban már mindenki jobbnak látta átkapcsolni a tévét, akár egy 1967-es csehszlovák kabaréra is.(meneküljünk a célzott agymosás elől!).
A lista végére egy igazán elcsépelt darab került: az LMP-s Karácsony Gergely a demokráciáról beszél.( ami nincs és nem is lesz, arról muszáj beszélni - az illúzió az fontos!)