Vona Gábor: Hamis választási lehetőség kezd kialakulni


A Magyarországot béklyóban tartó problémákra, mint az államadósság, az Európai Unió, a multinacionális tőke, a korrupció és a cigánykérdés, ugyanazt a választ adja a Fidesz és az MSZP - mondta csütörtökön, egy győri rendezvényen Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője.

"Egy álságos választást próbál a sajtó, a közélet sugalmazni (...) megint az a hamis választási lehetőség kezd kialakulni, ami 1990-től szinte mindig adva volt, és soha semmilyen érdemi választást egyébként nem jelentett" - hangsúlyozta, hozzátéve, aki a kettő közül választ, ugyanarra szavaz.


Vona kiemelte: pártja kampányidőszakon kívül is szükségesnek tartja az emberekkel való találkozást. Különösen azért, mert "a politikának az egyik legnagyobb rákfenéje ma Magyarországon, hogy nincs élő kapcsolat az emberek és a politikusok között".

A politikus szerint a Jobbik egyik lehetősége, hogy "talpon veszi fel a versenyt", azaz fórumokat rendez, a tagok, szimpatizánsok pedig mindent megtesznek, hogy hassanak környezetükre, a másik pedig az internetben rejlő lehetőségek kihasználása.

Vona megjegyezte: a világhálót leginkább használó, harminc évesnél fiatalabb korcsoportban pártja a legnépszerűbb politikai erő. Egy kérdésre válaszolva kijelentette, "ha lenne tévénk, megnyernénk a választásokat", majd hozzátette: nem tervezik saját csatorna indítását, mert az jelentős befektetést igényel, miközben mindenféle mondvacsinált okokkal ki tudják csinálni.