Egy ügyvéd levele Kásler Árpádhoz

“Szia!

Csak eszembe jutott néhány dolog, gondoltam megosztom veled.

A Doubrovszky úgy nyilatkozott, hogy a Kúria lerövidítette az eljárást, mert egyből az EU Bírósághoz fordult, ugyanis ha te nyertél volna, akkor az OTP tette volna ugyanezt.

Csakhogy a kettő nem ugyanaz.

Mert ha a Kúria neked ítél, az több millió emberre kihatással van és le lehetett volna sok eljárást állítani, persze csak akkor, ha megint nem kér az OTP végrehajtás felfüggesztést és erre rábólint a bíróság.

A bíróság nem játszhat a tömegek életével. Nem húzhatja az időt. Minden lehetősége megvan ahhoz, hogy a kölcsönszerződést elbírálja.
Ha nem tudja elbírálni, akkor az nem kölcsönszerződés.

Ha a PSZÁF úgy tud csak segíteni az embereken, hogy még 7 évvel kitolja az árfolyamgátat (ezzel egy életre adósrabszolgaságba dönti az adóst) , a kormány pedig még a magáncsődöt se hajlandó bevezetni akkor egyedül csak a bíróságban bízhatnak az emberek.

A bíróság most emberi sorsokat, életeket menthetett volna meg azzal, hogy ítéletet hoz a te javadra és hagyja, hogy az OTP forduljon az Eu. Bírósághoz. Addig is leálltak volna a kilakoltatások, felfüggesztették volna a végrehajtási eljárásokat, elkezdték volna újraszámoltatni az adósok a tartozásukat a bank felé.

A bíróságnak lett volna egy ilyen “népjóléti”, és “válságkezelő” funkciója is, de nem élt vele.

Nem jól súlyozott a bíróság. Nem látta, hogy mi van a mérleg egyik és másik serpenyőjében.
Az egyikben a bank extraprofitjának csökkenése kb 70Mrd forinttal a másikban milliók egészsége, idegrendszere, nyomora.
Ezért kellett volna a bíróságnak – még akkor is, ha nem teljesen biztos az ítéletében – dönteni és levegőhöz juttatni az országot. Mert ezt a 1.5-2 millió embert vissza kellene vezetni a gazdaságba, hogy dolgozni tudjon és ez által járulékot, adót tudjon fizetni.

Ennek a többmilliós tömegnek az érdeke a Kúriánál nem nyomott annyit a latban, mint a bankok vesztesége.

Ezeknek az embereknek nincs idejük várni.

Az ország teljesen lecsúszott mind anyagilag, mind erkölcsileg.

Azoknál az embereknél, akik a mindennapi túlélésért harcolnak, háttérbe szorul az adott szó, a jellem, a becsület.

Első a kenyér. Minden más csak azután jön.

A bankok nemcsak anyagilag okoztak károkat, de az egészségben (alultápláltság, stressz, vérnyomás stb) és a lélekben is.

Ugyanis tisztességes embereket tettek dzsungelharcos túlélővé, olyanokká, akiknél a kenyérharc megelőzi az adott szó becsületét. Amortizálta a bank az adósok jellemét is, kiölte belőlük a tisztességet.

Aki még ilyen helyzetben is egyenes és jellemes tud maradni az vagy szent, vagy életképtelen.

Üdv…..” forrás: http://kaslerarpad.hu/?p=2272